Proč hořčice Bornier?

Patří v gastronomii k tomu nejlepšímu.

Již 200 let slouží v kuchyni zkušeným milovníkům dobrého jídla.

Tradice výroby již od roku 1816.

Skleněná uzavíratelná amfora zachovává původní aroma a chuť.

Ingredience špičkové kvality v jakémkoli receptu.

Široká paleta chutí.

Dijonská hořčice Bornier

Hořčice Bornier Ta pravá chuť Francie  }

Dijonská hořčice Bornier

Dijonská hořčice je celosvětově považována za jeden ze symbolů francouzské gastronomie. Jak již název napovídá, receptura pochází z proslulé kulinářské metropole Dijonu. Tradičními ingrediencemi pro její výrobu jsou hnědá hořčičná semínka a šťáva z nezralých hroznů. Právě kombinace těchto dvou základních složek jí dodává nezaměnitelnou příjemně štiplavou, pikantní a zároveň jemnou chuť. Je ideální jako doplněk k uzeninám i různým druhům masa. Báječně se hodí také do marinád k jejich nakládání před pečením či grilováním. Stejně úspěšně dodává chuť omáčkám, salátovým dresinkům a dipům. V receptech, ve kterých je uvedena, se ji v zájmu výsledné chuti rozhodně nevyplatí nahrazovat. Dijonská hořčice Bornier získává každoročně ocenění v prestižní soutěži Napa Valley Mustard Competition, konané v USA.

Dijonská hořčice Bornier
Hrubozrnná hořčice Bornier

Hrubozrnná hořčice Bornier

Hrubozrnná hořčice vzniká obohacením jedinečné receptury dijonské hořčice o celá hnědá hořčičná semínka. Kontrast velmi jemného, lehce štiplavého základu a křupavých, mírně nakyslých semínek je doprovázen požitkem z intenzivní hořčičné chuti. Její kontrastní struktura i chuťové vlastnosti nejlépe vyniknou například v salátovém dresinku nebo v masových krustách. Hrubozrnná hořčice Bornier dodá vašim oblíbeným pokrmům další originální rozměr nevšedního gurmánského zážitku.

Medová hořčice Bornier

Medová hořčice je unikátní kombinací originální dijonské hořčice s kvalitním medem. Výsledný dojem je zajímavý překvapivě příjemným kontrastem slaného a sladkého. Velmi jemná, lehce nasládlá hořčice ozvláštní chuť sendvičů, omáček i salátových dresinků a dovede ji k dokonalosti. Její nasládlost je také důvodem, proč je velmi oblíbená i u dětí.

Medová hořčice Bornier

Hořčice je odedávna nedílnou součástí vytříbené gastronomie. Obohacuje chuť pokrmů a dodává jí říz. Perfektně se hodí k masu i uzeninám, korunuje chuť omáček i salátových zálivek. Je oblíbenou součástí …

Recepty z hořčic Ochutnejte naše recepty z hořčic Bornier

Dijon mustard makers