Grilovaná vepřová kotleta s vesnickým knedlíkem a hořčicovopepřovou omáčkou

Ingredience

4 porce

  • 4 ks vepřových kotlet
  • domácí grilovací koření
  • panenský olivový olej
  • mořská sůl
  • drcený pepř
  • rozmarýn

Vesnický knedlík

  • 10 plátků toustového chleba
  • 3 vejce
  • 200 ml 31% smetany
  • 2 hrsti plocholisté petrželky (bez stonků)
  • panenský olivový olej
  • mořská sůl
  • drcený pepř

Hořčicovopepřová omáčka

  • 1 šalotka
  • 200 ml 31% smetany
  • medová hořčice Bornier
  • hrubozrnná hořčice Bornier
  • 1 lžička nakládaného zeleného pepře
  • panenský olivový olej
  • mořská sůl

Postup

Kotlety opepříme, okořeníme grilovacím kořením, potřeme olivovým olejem, přidáme snítku rozmarýnu a opékáme na rozpálené pánvi s olivovým olejem z každé strany 2 až 3 minuty. Přendáme na plech s mřížkou a dáme do trouby předehřáté na 60 °C a podle výšky kotlet pozvolna dopékáme 1 až 2 hodiny.

Petrželku rozmixujeme dohladka s trochou olivového oleje. Toustový chléb nakrájíme na drobné kostičky, které necháme vysušit. Vysušené kostky smícháme se smetanou, vejcem, rozmixovanou petrželkou, solí a pepřem. Naplníme do hrnků vytřených olivovým olejem a podle velikosti hrnku vaříme na pařáku 20 až 30 minut.

Na drobné kostičky pokrájenou šalotku lehce osmahneme na olivovém oleji, přidáme hořčice a minutu opékáme. Přilijeme smetanu, dobře promícháme, ochutíme solí, nakládaným pepřem a 2 minuty provaříme.

Vytisknout recept |
Poslat recept e-mailem

Více informací a další recepty najdete na stránkach www.bornier.cz

Hrubozrnná hořčice Bornier

V tomto receptu jsme použili Hrubozrnnou hořčici Bornier

Zjistit více

Zpět na seznam receptů

Grilovaná vepřová kotleta s vesnickým knedlíkem a hořčicovopepřovou omáčkou
Hrubozrnná hořčice Bornier

V tomto receptu jsme použili Hrubozrnnou hořčici Bornier

Zjistit více

Dijonská hořčice Bornier

Hořčice Bornier Ta pravá chuť Francie  }

Dijon mustard makers