Hovězí filet mignon s těstovinovým soufflé, hříbky a dijonskou omáčkou

Ingredience

4 porce

  • 800 g vyzrálé hovězí svíčkové špičky
  • panenský olivový olej
  • mořská sůl
  • drcený pepř

Soufflé

  • 400 g těstovin tagliatelle uvařených al dente
  • šalotka
  • 150 ml 31% smetany
  • 2 vejce
  • 5 g sušených hříbků
  • panenský olivový olej
  • mořská sůl
  • drcený pepř
  • tymián

Dijonská omáčka

  • šalotka
  • 200 ml 31% smetany
  • 1/2 lžičky dijonské hořčice Bornier
  • panenský olivový olej
  • mořská sůl
  • drcený pepř

Postup

Očištěnou hovězí svíčkovou nakrájíme na cca 5cm steaky. Maso potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.

Necháme ho 30 minut odpočinout a opékáme na rozpálené pánvi z každé strany 2 až 3 minuty. Maso přendáme na plech a dáme do trouby předehřáté na 200 °C a dopékáme 7–10 minut. Před podáváním necháme steaky alespoň 5 minut odpočinout.

Soufflé připravíme tak, že uvařené těstoviny promícháme s pokrájenou šalotkou, sušenými hříbky (předem namočenými), posekaným tymiánem, smetanou a vejci. Opepříme, osolíme a v závislosti na velikosti zapékací mísy pečeme v troubě na 120 °C přibližně 40 až 60 minut.

Na omáčku osmažíme na olivovém oleji najemno pokrájenou šalotku a přidáme dijonskou hořčici. Přilejeme smetanu, ochutíme solí, pepřem a 2 minuty za stálého míchání provaříme.

Vytisknout recept |
Poslat recept e-mailem

Více informací a další recepty najdete na stránkach www.bornier.cz

Dijonská hořčice Bornier

V tomto receptu jsme použili Dijonskou hořčici Bornier

Zjistit více

Zpět na seznam receptů

Hovězí filet mignon s těstovinovým soufflé, hříbky a dijonskou omáčkou
Dijonská hořčice Bornier

V tomto receptu jsme použili Dijonskou hořčici Bornier

Zjistit více

Dijonská hořčice Bornier

Hořčice Bornier Ta pravá chuť Francie  }

Dijon mustard makers