Hovězí pupek (flank steak) marinovaný v hořčici s citronem a česnekem s lehkým salátem

Ingredience

4 porce

  • 700 g flank steak (hovězí pupek)
  • 200 ml panenského olivového oleje
  • 3 citrony (bez chemického ošetření) – kůra a šťáva
  • 2 stroužky česneku
  • 1 šalotka
  • 3 polévkové lžíce dijonské hořčice Bornier
  • sůl
  • pepř
  • listový salát (mix rukoly, polníčku a frisée)

Postup

V misce smícháme olivový olej s citronovou kůrou a šťávou, jemně nasekanou šalotkou, najemno nadrceným česnekem a dijonskou hořčicí. Dochutíme solí a pepřem.

Část marinády odložíme stranou a zbytkem potřeme maso, které necháme alespoň 5 hodin marinovat.

Marinované maso položíme na rozpálený gril a z každé strany 3–5 minut (podle toho, jakého stupně propečení chceme dosáhnout) pečeme. Poté maso sundáme z grilu a necháme chvilku odpočinout.

Mezitím v míse promícháme listový salát s marinádou, kterou jsme předtím dali stranou. Maso nakrájíme na plátky a podáváme společně se salátem.

Vytisknout recept |
Poslat recept e-mailem

Více informací a další recepty najdete na stránkach www.bornier.cz

Dijonská hořčice Bornier

V tomto receptu jsme použili Dijonskou hořčici Bornier

Zjistit více

Zpět na seznam receptů

Hovězí pupek (flank steak) marinovaný v hořčici s citronem a česnekem s lehkým salátem
Dijonská hořčice Bornier

V tomto receptu jsme použili Dijonskou hořčici Bornier

Zjistit více

Dijonská hořčice Bornier

Hořčice Bornier Ta pravá chuť Francie  }

Dijon mustard makers