Králík na hořčici

Ingredience

4 – 6 porcí

  • 1 králík naporcovaný na 8 částí
  • 2 mrkve
  • 1 celer
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 snítky tymiánu
  • 1 rajče
  • 120 g dijonské hořčice Bornier
  • 30 g strouhanky
  • 150 g cukrového hrášku v luscích
  • 1 lžíce nasekaného estragonu
  • přepuštěné máslo
  • sůl
  • pepř

Postup

Králíka lehce osolíme, v pečicí nádobě ho ze všech stran orestujeme na přepuštěném másle, dokud nechytne barvu, a dáme ho z nádoby stranou. Mrkev a celer nakrájíme na hranolky, cibuli na segmenty a v pečicí nádobě po králíkovi je 3–5 minut smažíme společně se snítkami tymiánu a celými stroužky česneku. Pak přidáme nadrobno pokrájené, oloupané a semen zbavené rajče a dobře promícháme.

Kousky králíka potřeme dijonskou hořčicí, posypeme strouhankou, vrátíme do pečicí nádoby a na 20 minut dáme péct do trouby předehřáté na 220 °C. Pak přidáme hráškové lusky, které předem během 1–2 minut spaříme ve vroucí vodě, lehce promícháme a pečeme dalších 5–7 minut.

Před podáváním posypeme estragonem. Podáváme s listovým salátem, bagetkou nebo šťouchaným bramborem.

Vytisknout recept |
Poslat recept e-mailem

Více informací a další recepty najdete na stránkach www.bornier.cz

Dijonská hořčice Bornier

V tomto receptu jsme použili Dijonskou hořčici Bornier

Zjistit více

Zpět na seznam receptů

Králík na hořčici
Dijonská hořčice Bornier

V tomto receptu jsme použili Dijonskou hořčici Bornier

Zjistit více

Dijonská hořčice Bornier

Hořčice Bornier Ta pravá chuť Francie  }

Dijon mustard makers