Pečená kýta ze selete s paprikovou tapenádou, špenátovou kaší a hořčicovou omáčkou

Ingredience

4 porce

  • 600 g kýty ze selete
  • panenský olivový olej
  • mořská sůl
  • drcený pepř
  • rozmarýn

Tapenáda

  • 100 g sterilovaných pečených paprik
  • 4 plátky toustového chleba
  • 10 g parmazánu
  • 1 lžička hrubozrnné hořčice Bornier
  • panenský olivový olej
  • mořská sůl

Kaše

  • 400 g brambor
  • 100 ml 31% smetany
  • 50 g másla
  • 20 g baby špenátu
  • mořská sůl

Postup

Očištěnou a vykostěnou kýtu ze selete v celku opepříme, potřeme olivovým olejem, přidáme snítku rozmarýnu a necháme přes noc odležet v chladničce.

Kýtu osolíme, necháme 30 minut odpočinout a opékáme z každé strany 2 až 3 minuty na rozpálené pánvi s olivovým olejem. Přendáme na plech s mřížkou a pečeme v troubě předehřáté na 130 °C 2 až 3 hodiny – podle toho, jak je kýta vysoká.

Toustový chléb zbavíme kůrky, společně s paprikami, olivovým olejem, hrubozrnnou hořčicí a parmazánem vložíme do mixéru a rozmixujeme do hladké tapenády. Podle chuti dosolíme.

Hotovou tapenádu natřeme na vrchní stranu dopečené kýty a nakrájíme ji na plátky.

Listy čerstvého baby špenátu rozmixujeme s trochou smetany. Uvařené brambory vyšleháme se zbylou smetanou, máslem a rozmixovaným špenátem. Osolíme podle chuti.

Vytisknout recept |
Poslat recept e-mailem

Více informací a další recepty najdete na stránkach www.bornier.cz

Hrubozrnná hořčice Bornier

V tomto receptu jsme použili Hrubozrnnou hořčici Bornier

Zjistit více

Zpět na seznam receptů

Pečená kýta ze selete s paprikovou tapenádou, špenátovou kaší a hořčicovou omáčkou
Hrubozrnná hořčice Bornier

V tomto receptu jsme použili Hrubozrnnou hořčici Bornier

Zjistit více

Dijonská hořčice Bornier

Hořčice Bornier Ta pravá chuť Francie  }

Dijon mustard makers