Pečené jehněčí kotletky s koriandrovou tapenádou a mátovou omáčkou

Ingredience

4 porce

  • 600 g jehněčích kotletek
  • panenský olivový olej
  • mořská sůl
  • drcený pepř
  • rozmarýn

Tapenáda

  • 4 plátky toustového chleba
  • 10 g parmazánu
  • 1 lžička dijonské hořčice Bornier
  • panenský olivový olej
  • mořská sůl
  • koriandr

Omáčka

  • 150 ml omáčky demi-glace
  • 1/2 lžičky javorového sirupu Steeves Maples
  • 1 lžička dijonské hořčice Bornier
  • limetková šťáva
  • mořská sůl
  • drcený pepř
  • máta

Postup

Očištěné jehněčí kotletky v celku opepříme, potřeme olivovým olejem, přidáme snítku rozmarýnu a necháme odležet v chladničce alespoň přes noc, nejlépe 24 hodin.

Druhý den kotletky osolíme a necháme 30 minut odpočinout. Kotletky opékáme na rozpálené pánvi s olivovým olejem z každé strany 2 až 3 minuty. Přendáme na plech s mřížkou a dáme do trouby na 60 stupňů. Dopékáme 3 až 4 hodiny – podle toho, jak jsou kotletky vysoké.

Toustový chléb zbavíme kůrky a společně s koriandrem, olivovým olejem, dijonskou hořčicí a parmazánem vložíme do mixéru. Rozmixujeme do hladké tapenády. Podle chuti dosolíme.

Hotovou tapenádu natřeme na vrchní stranu dopečených kotletek a nakrájíme jednotlivé porce.

Demi-glace přivedeme k varu, přidáme dijonskou hořčici, javorový sirup, kapku limetkové šťávy a společně 2 minuty povaříme. Ochutíme solí, pepřem a přimícháme mátu nasekanou nahrubo.

Podáváme se zapečenými brambory.

Vytisknout recept |
Poslat recept e-mailem

Více informací a další recepty najdete na stránkach www.bornier.cz

Dijonská hořčice Bornier

V tomto receptu jsme použili Dijonskou hořčici Bornier

Zjistit více

Zpět na seznam receptů

Pečené jehněčí kotletky s koriandrovou tapenádou a mátovou omáčkou
Dijonská hořčice Bornier

V tomto receptu jsme použili Dijonskou hořčici Bornier

Zjistit více

Dijonská hořčice Bornier

Hořčice Bornier Ta pravá chuť Francie  }

Dijon mustard makers