Rustikální bramborové hranolky s domácí tatarskou omáčkou

Ingredience

4 porce

  • 800g brambor
  • panenský olivový olej
  • mořská sůl

Domácí tatarská omáčka

  • 150 g majonézy
  • 1/2 cibule
  • 4 sterilované okurky
  • 1 lžička gourmet hořčice Bornier
  • worcester
  • 1 hrst plocholisté petrželky (bez stonků)
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • mořská sůl

Postup

Brambory oloupeme, nakrájíme na hranolky a propláchneme studenou vodou. Osušíme je papírovými kuchyňskými utěrkami a na rozpáleném oleji je asi 5 minut smažíme v pánvi doměkka. Poté je naběračkou vyndáme, osušíme papírovými utěrkami a necháme zchladnout. Pak je vrátíme do rozpáleného oleje, dosmažíme je dokřupava a osolíme. Díky dvojímu smažení budou hranolky krásně křupavé.

Do vyšší nádoby dáme majonézu, gourmet hořčici, petrželku, pár kapek worcesteru, olivový olej, cibuli a sterilovanou okurku a podle chuti osolíme. Vše společně rozmixujeme s pomocí ponorného mixéru.

Vytisknout recept |
Poslat recept e-mailem

Více informací a další recepty najdete na stránkach www.bornier.cz

Dijonská hořčice Bornier

V tomto receptu jsme použili Dijonskou hořčici Bornier

Zjistit více

Zpět na seznam receptů

Rustikální bramborové hranolky s domácí tatarskou omáčkou
Dijonská hořčice Bornier

V tomto receptu jsme použili Dijonskou hořčici Bornier

Zjistit více

Dijonská hořčice Bornier

Hořčice Bornier Ta pravá chuť Francie  }

Dijon mustard makers