Salát Caesar s kuřecími prsíčky

Ingredience

4 porce

  • římský salát
  • 400 g kuřecích prsou
  • panenský olivový olej
  • 4 plátky toustového chleba
  • mořská sůl
  • drcený zelený pepř
  • 50 g parmazánu

Dresink

  • 1 plátek ančovičky
  • 1 stroužek česneku
  • 100 ml majonézy
  • 25 ml 31% smetany
  • 1 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice Bornier

Postup

Kuřecí prsa okořeníme pepřem, potřeme olivovým olejem a necháme marinovat v chladničce. Marinovaná kuřecí prsa osolíme a zprudka opečeme na rozpálené pánvi z každé strany 2 minuty. Přendáme na plech s mřížkou a přibližně 30 minut necháme dopékat v troubě při teplotě 100 °C.

Toustový chléb zbavený kůrek nakrájíme na kostičky, které pokapeme olivovým olejem a posolíme. Rozložíme na plech a přibližně 25 minut pečeme na 120 °C.

Majonézu, parmazán, ančovičku, smetanu, hrubozrnnou hořčici Bornier a česnek dáme do úzké vyšší nádoby a s pomocí ponorného mixéru vytvoříme dresink, který podle potřeby dosolíme.

Opláchnuté listy římského salátu natrháme na větší kousky, přidáme dresink, krutonky a vše společně dobře promícháme. Na salát nakrájíme kuřecí prsíčka a ozdobíme hoblinkami parmazánu.

Vytisknout recept |
Poslat recept e-mailem

Více informací a další recepty najdete na stránkach www.bornier.cz

Hrubozrnná hořčice Bornier

V tomto receptu jsme použili Hrubozrnnou hořčici Bornier

Zjistit více

Zpět na seznam receptů

Salát Caesar s kuřecími prsíčky
Hrubozrnná hořčice Bornier

V tomto receptu jsme použili Hrubozrnnou hořčici Bornier

Zjistit více

Dijonská hořčice Bornier

Hořčice Bornier Ta pravá chuť Francie  }

Dijon mustard makers