Sendvič s pomalu pečenou vepřovou krkovičkou a křupavou slaninou

Ingredience

4 porce

  • 400 g krkovice
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice Bornier
  • domácí grilovací koření
  • panenský olivový olej
  • mořská sůl
  • drcený pepř
  • rozmarýn
  • 8 plátků kváskového chleba
  • 8 plátků slaniny
  • 2 rajčata
  • 4 sterilované okurky
  • 100 g stříbrných cibulek
  • 4 lžíce smažené cibulky

Dresink

  • 80 g majonézy
  • česnek
  • 1 lžička hrubozrnné hořčice Bornier
  • 1 plátek ančovičky
  • 5 g strouhaného parmazánu
  • 1 sušené rajče
  • panenský olivový olej
  • mořská sůl

Postup

Očištěnou krkovici v celku alespoň 12 hodin marinujeme s olivovým olejem, grilovacím kořením a snítkou rozmarýnu v chladničce.

Marinovanou krkovici osolíme, necháme 30 minut odpočinout a opékáme na rozpálené pánvi s olivovým olejem z každé strany 2 až 3 minuty. Přendáme na plech s mřížkou, potřeme hrubozrnnou hořčicí a dáme do trouby předehřáté na 130 °C. Dopékáme 2 až 3 hodiny – podle toho, jak je krkovice vysoká.

Plátky slaniny rozložíme na plech, dáme do trouby na 110 °C a vypečeme dokřupava.

Majonézu, česnek, hrubozrnnou hořčici, ančovičku, parmazán, sušené rajče, panenský olivový olej a sůl dáme do vyšší nádoby a pomocí ponorného mixéru vytvoříme dresink.

Chléb opečeme z obou stran dozlatova, potřeme dresinkem, přidáme maso, slaninu a zeleninu nakrájenou na plátky a přiklopíme druhým plátkem chleba (opečeným a namazaným).

Vytisknout recept |
Poslat recept e-mailem

Více informací a další recepty najdete na stránkach www.bornier.cz

Hrubozrnná hořčice Bornier

V tomto receptu jsme použili Hrubozrnnou hořčici Bornier

Zjistit více

Zpět na seznam receptů

Sendvič s pomalu pečenou vepřovou krkovičkou a křupavou slaninou
Hrubozrnná hořčice Bornier

V tomto receptu jsme použili Hrubozrnnou hořčici Bornier

Zjistit více

Dijonská hořčice Bornier

Hořčice Bornier Ta pravá chuť Francie  }

Dijon mustard makers