Telecí líčka na víně s celozrnnou hořčicí

Ingredience

4 – 6 porcí

  • 1 kg telecích líček
  • 1 celer
  • 3 mrkve
  • 8 žampionů
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 300 ml červeného vína
  • 300 ml hovězího vývaru
  • sůl
  • pepř
  • přepuštěné máslo
  • 2 bobkové listy
  • 3 lžíce hrubozrnné hořčice Bornier

Postup

Maso nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme ze všech stran na přepuštěném másle.

Osmažené maso odložíme a ve výpeku necháme zesklovatět cibulku s česnekem pokrájené nadrobno. Pak přidáme oloupanou mrkev nakrájenou na kolečka, plátky celeru a žampiony pokrájené na čtvrtky a smažíme přibližně 3 minuty. Přidáme červené víno a necháme ho odpařit. Vrátíme zpět maso, přidáme celozrnnou hořčici, bobkový list, tymián a zalijeme vývarem. Necháme chvilku povařit a v troubě předehřáté na 150 °C pečeme další 2–3 hodiny, dokud není maso krásně měkké a nerozpadá se. Podáváme s bramborovou kaší.

Vytisknout recept |
Poslat recept e-mailem

Více informací a další recepty najdete na stránkach www.bornier.cz

Hrubozrnná hořčice Bornier

V tomto receptu jsme použili Hrubozrnnou hořčici Bornier

Zjistit více

Zpět na seznam receptů

Telecí líčka na víně s celozrnnou hořčicí
Hrubozrnná hořčice Bornier

V tomto receptu jsme použili Hrubozrnnou hořčici Bornier

Zjistit více

Dijonská hořčice Bornier

Hořčice Bornier Ta pravá chuť Francie  }

Dijon mustard makers