Vepřová panenka marinovaná s fíkovou hořčicí a fíky

Ingredience

4 porce

  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička jemně nasekaného čerstvého rozmarýnu
  • 2 celé snítky rozmarýnu
  • 1 lžíce fíkové hořčice Bornier
  • 2 lžičky javorového sirupu
  • 1/2 lžičky soli
  • černý pepř
  • 800 g vepřové panenky
  • olivový olej
  • 12 čerstvých fíků
  • 1 lžíce balsamica

Postup

Předehřejeme si troubu na 200 °C.

V misce smícháme nadrcený česnek, rozmarýn, fíkovou hořčici, javorový sirup, sůl a trochu čerstvě namletého pepře a vytvoříme marinádu, kterou potřeme maso a dáme ho alespoň na hodinu odpočinout do lednice.

V nádobě, ve které budeme maso péct v troubě, maso prudce ze všech stran orestujeme na oleji, dokud nezhnědne.

V misce smícháme balsamico se lžičkou oleje, špetkou soli a fíky.

Takto připravené fíky přidáme společně se snítkami rozmarýnu k masu a dáme do trouby. Doba pečení závisí na tloušťce panenky a na požadovaném stupni propečení. Pro medium by měla být vnitřní teplota masa 60 °C, což si nejlépe ověříme teploměrem na maso, a doba pečení kolem 15–20 minut.

Po upečení maso vyndáme a necháme alespoň 5 minut odpočívat.

Poté maso nakrájíme, dosolíme, opepříme a podáváme s fíky a šťávou z výpeku, kterou ještě krátce provaříme se 2 lžícemi balsamica.

Jako příloha může být brambor či světlé pečivo.

Vytisknout recept |
Poslat recept e-mailem

Více informací a další recepty najdete na stránkach www.bornier.cz

Zpět na seznam receptů

Vepřová panenka marinovaná s fíkovou hořčicí a fíky
Dijonská hořčice Bornier

Hořčice Bornier Ta pravá chuť Francie  }

Dijon mustard makers